Om blogging og etikk…

Jeg lo nettopp høyt. Det er ikke ofte jeg gjør det, og desto sjeldnere mens jeg er alene. Jeg har følgt saken om reklame og promotering av produkter på blogger, hvor fotballfruen Caroline har vært skyteskive. Jeg var innom hjemmesida til lokalavisa og ble veldig overrasket da jeg fant et debattinnlegg av en journalist om nettopp hetsen Caroline har vært gjennom. Han begynner forsiktig med å gjengi hva fruen har skrevet på bloggen sin, bygger opp veldig sympati for denne damen, før han med en herlig liten kommentar også presiserer hvor seriøst han tar disse bloggerne. Fantastisk skrevet!

“På den skarpt rosa bloggen Fotballfrue.no har Caroline Berg Eriksen fortalt hvor vondt det gjør å bli minnet om at både livet og næringslivet allerede er regulert: «Jeg har lagt på sengen i fosterstilling i flere timer nå. Jeg gråter, er sint og utrolig kvalm. I tillegg regner det. Makan til bryllupsreise. »

I tillegg til at hotellbetjeningen på Maldivene åpenbart svikter, siden fotballfruen må legge på sengen selv, er bryllupsreisen blitt spolert av at informasjonssjef Ingunn Lindborg i Cappelen Damm har latt E24.no få se et brev hvor Berg Eriksen tilbyr bloggomtale av forlagets bøker mot fet betaling. 7500 kroner for «eget innlegg med video av produkt og link til hjemmeside», 3000 kroner hvis produktet, i dette tilfellet boken, bare blir nevnt «med link i tilfeldig innlegg».”

Debattinnlegget fra Stavanger Aftenblad som er verdt å lese fra ende til annen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s